VEŞTI BUNE: Cercetătorii români de la centrul OncoGen din Timișoara încep testele pentru un vaccin împotriva coronavirus

OncoGen, cel mai mare centru de terapii personalizate pentru cancer din estul Europei, a anunțat că începe testele pentru un vaccin împotriva coronavirus. Vaccinul se află în acest moment în faza de testare în laborator, au anunțat reprezentanții OncoGen. Directorul OncoGen, profesorul Virgil Păunescu (foto sus), declara în urmă cu o lună, într-un interviu acordat HotNews.ro, că echipa sa a reușit să rezvolte o posibilă metodă de producere a unui vaccin împotriva coronavirusului.

OncoGen a anunțat că a terminat sinteza vaccinului și începe testele, au anunțat reprezenții centrului.

Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, a făcut anunțul pe pagina de Facebook a clinicii, dar a prezentat și câteva detalii suplimentare.

”O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele. #Vaccine #Romania #VaccineRomania #Covid19Vaccine #VaccineOncoGen

P.S. Ieri am terminat sinteza vaccinului. Azi incepem testele!

Important: Acest vaccin este doar pentru testare in laborator (deocamdata)

Important: Acest vaccin este doar pentru testarea in laborator. Ieri am terminat sinteza vaccinului”

Ce înseamnă faza de testare în laborator pentru un vaccin? Faza de testare în laborator înseamnă teste pe animale și celule umane. Vaccinul dezvoltat la Timișoara nu a ajuns în acest moment în faza de testare pe oameni, care este o fază următoare.

Profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen, declara în urmă cu o lună pentru HotNews.ro că cercetătorii de la OncoGen Timișoara au reușit să găsească o potențială metodă de a produce un vaccin împotriva temutului coronavirus. Virgil Păunescu spunea atunci că echipa de cercetători de la Timișoara a trimis potențiala metodă de producere a vaccinului și către alte centre de cercetare din Europa și din Statele Unite, "cei care pot să ducă mai departe povestea asta, adică să producă vaccinul".

Pornind de la acel interviu, am scris, pe 26 februarie, siderat de birocraţia mizerabilă a statului român, că: dacă trece coronavirusul de dosarul cu şină al funcţionarului public român, omenirea este condamnată la extincţie. Să mă explic: cercetătorii de la Centrul OncoGen din Timișoara au realizat, pe hârtie, că altă putere nu avem, prima potențială metodă de producere a unui vaccin împotriva coronavirusului ”made in China”. De ce ”pe hârtie”? Din cauză că țara noastră nu mai are în acest moment resurse să și fabrice un astfel de vaccin, pentru că, vorba directorului OncoGen, Virgil Păunescu: "să producem vaccinuri ar fi ca și cum ne-am propune să facem avioane Airbus în România". De ce? Simplu: ”România nu are, în acest moment, condiții pentru a fabrica vaccinuri și nici condiții pentru a face studii clinice pe pacienți. Nu are condiții înseamnă, în primul rând, că nu are bani”. De ce România ”nu are bani”?  De clasă politică iresponsabilă și pusă pe căpătuială de care a avut parte Țara nu numai în ultimii 30 de ani, ci de la înființare. Hoție înaltă la ”nivel înalt”, indolență și poftă de furat propria căciulă la restul turmei votante (”opincă”)."

Concluzionam amar: "cercetătorii de la Centrul OncoGen din Timișoara au trimis potențiala metodă de producere a vaccinului către colegii lor din Europa și din Statele Unite. Au trimis ”invenția” către "cei care pot să ducă mai departe povestea asta, adică să producă vaccinul", după cum a explicat, într-un interviu acordat HotNews.ro, profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen. Peste 100 de ani, un grup de troglodiți vor umple rețelele sociale de lamentația că ”bravii cercetători români au fost furați de invenție”. Că, în vreme ce noi ”puneam pieptul stavilă coronavirusului chinezesc”, Occidentul ”construia” vaccinuri."

 

Adauga comentariu