Cine a dus animalele la păscut în Parcul Coloanei Infinite. Reacția primarului Romanescu

După incidentul de ieri când mai multe vite au fost fotografiate păscând în apropierea Coloanei Infinite, Poliția Locală și Primăria Municipiului Târgu Jiu au demarat anchete pentru a vedea ce s-a întâmplat. Potrivit primarului Marcel Romanescu, cel împuternicit să conducă Poliția Locală pe prioada concediului directorului instituției i-a prezentat un raport preliminar în care se arată că polițiștii locali și-au făcut datoria. Operațiunea de îndepărtare a animalelor a durat 8 minute, timp în care un echipaj de la serviciul ecarisaj a ajuns în zonă.

Marcel Romanescu crede și în varianta ca incidentul să nu fie unul izolat și întâmplător, mai ales că în zonă au avut  loc tot felul de incidente. Romanescu vorbește fie de persoane rău intenționate, fie de persoane care doresc șă își facă publictate pe seama incidentelor.

"Vom identifica proprietarul și va suporta rigorile legii. Nu este exclus ca cineva să fi adus animalele acolo, dar iau în calcul și varianta ca cineva să le fi pierdut. Cel puțin în urma incidentului de ieri, eu am rămas cu un gust amar și îmi pun foarte multe semne de întrebare. Este ciudat, mai ales că au mai fost incidente în zonă. Îmi amintestc de un incident petrecut de curând, atunci când nici camerele de supraveghere nu au funcționat și nici polițiștii care stau permanent acolo nu au văzu. Eu o să cercetez, lucrurile nu vor rămâne așa." a comentat edilul.

Întebat despre posibilitatea ca animalele să aparțină fratelui unui consilier local, Romanescu a spus că amenda va fi aplicată chiar și mamei sale dacă animalele ar aparține acesteia.

„Indiferent cui aparțin animalele, legea va fi aplicată. Pot să fie acele animale ale mamei mele, legea în Târgu Jiu nu se aplică preferențial. Indiferent despre cine este vorba trebuie să suporte consecințele legii, pentru că doar așa la un moment dat vom învăța că trebuie să respectăm niște reguli și la Târgu Jiu,  mai ales când este vorba despre parcul Central sau cel de la Coloană.” a încheiat Romanescu.

Până la identificarea proprietarului, animalele au fost date în grija unui crescător de animale din zona Preajba.


Adauga comentariu