Ecaterina Andronescu, lovită peste nas cu scrisoarea deschisă adresată membrilor PSD

Foști sau actuali membri ai PSD Gorj îi dau replici tăioase Ecaterinei Andronescu, cea care prin intermediul unei scrisori deshise adresată membrilor PSD, cere instalarea unui guvern de“superprofesioniști” și demisia lui Liviu Dragnea de la șefia partidului.

În mod surprinzător, după câte i-a făcut Liviu Dragnea, Ion Călinoiu este de partea PSD și implicit de partea liderului social democraților. La alegerile parlamentare din 2016, Ion Călinoiu a fost scos de Liviu Dragnea de pe lista candidaților la Senatul României, fiind înlocuit cu Florin Cârciumaru, fostul primar al municipiului Târgu Jiu. Ulterior, Ion Călinoiu a candidat din postura de  independent pentru un mandat de deputat, acest lucru aducându-i pierderea calității de membru PSD. Cu toate acestea, Ion Călinoiu nu este de acord cu cele spuse de Ecaterina Andronescu și crede că PSD trebuie să fie mai unit ca niciodată.

“Nu sunt de acord cu Ecaterina  Andronescu. Acum este nevoie de unitate in PSD, iar efortul nu este mare nici pentru nemulțumiți. Doamna Ecaterina Andronescu nu procedează corect, pentru că ieșirile publice de acest gen sunt ale acelora care vor distrugerea PSD și implicit destabilizarea României, iar eu sper sa nu fie și cazul domniei sale. Oricine poate să vadă cât rău vor sa facă românilor, așa zisele forțe politice de dreapta. Vor guvernare fără nici un program național, nu sunt capabili să câștige alegerile prin votul românilor, recurg la instigare și violență pentru a ne destabiliza ca țară. În frunte cu Johannis sunt ancorati în susținerea intereselor celor ce nu ne vor binele.” a spus fostul președinte executiv al PSD Gorj. 

Ion Călinoiu mai crede că Ecaterina Andronescu nu va avea probleme în urma scrisorii deschise adresată de către aceasta  membrilor Partidului Social Democrat.

“Ecaterina Andronescu  nu va avea probleme urmare a acțiunii dumneaei, dar de dânsa depinde dacă vrea să rămână în continuare un membru important al partidului. Am încredere că PSD va depăși acest moment dificil, iar susținerea majorității românilor este argumentul care cere PSD-ului sa fie unit.” a mai spus fostul vicepreședinte PSD la nivel național și președinte al Consiliului Județean Gorj. 

Cel mai curajos membru social-democrat de la Gorj pare se fie Ion Bârcă, primarul de la Turburea. Acesta se ia la trântă cu fostul ministru al educației. Spune că, acolo unde este multă inteligență, este și multă prostie și insinuează că Victor Ponta nu ar fi străin de acțiunea Ecaterinei Andronescu.

“Vorbim despre Ecaterina Andronescu, un om la experiența dumneaei, dacă voia să nu facă o razmeriță la nivel național, putea să vorbească într-un cadru organizat, ca într-o familie, unde poți spune și lucruri bune și lucruri rele. E un lucru rău, unul dintre cele mai urâte lucruri la ora actuală. Un om, un conducător, care te-a adus la victorie, și un guveern care face numai lucruri bune, ce-i facem, îl dăm jos?! Se găsi dumneai să facă această răzmeriță, la câte probleme sunt. Să nu uităm că doamna Andronescu a stat la masă cu Victor Ponta când a înființat partidul. Dar, probabil doamna Andronescu s-a învățat pe funcții, iar acum nu mai are. Asta este! Unde este multă inteligență, este și prostie cu grămada.”  a  fost răspunsul lui Ion Bârcă la scrisoarea Ecaterinei Andronescu.

Textul integral al scrisorii deschise a Ecaterinei Andronescu

„SCRISOARE DESCHISĂ
S.O.S. PSD

Urgența și dramatismul acestor zile fierbinți de august, când ne aflăm deja în al 12-lea ceas, când încă mai putem face ceva pentru a ne salva ca țară și ca partid de la un dezastru major, spre care ne îndreptăm vertiginos, ca membru loial al PSD, ca profesor și ca cetățean al României, fac un apel cât se poate de responsabil la toți colegii factori de decizie în acest moment ai PSD, la toți cei care odată au ocupat asemenea poziții în PSD și la Președintele actual al PSD domnul Liviu Dragnea „să nu dăm foc" țării și PSD-ului.
Ceea ce se întâmplă în acest moment în PSD și în țară nu este în regulă, s-a mers și s-a ajuns totuși prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat să decontăm absolut toate facturile acestei situații critice. 
Nu ne putem ascunde tot timpul de responsabilitate și să dăm vina pe alții.
Noi am fost votați să guvernăm, nu să ne plângem și să dăm vina pe alții, avem obligația față de țară și față de toți membrii PSD să fim un partid responsabil și să nu îi dezamăgim. 
Dragi colegi din PSD, vă rog să fim obiectivi și realiști. Nu întâmplător am ajuns în această situație. De când există partidul acesta, noi am avut cele mai profesioniste guverne, iar în componența lor au făcut parte cei mai buni experți și profesioniști din țară.
Partidul a avut și are resurse umane de foarte mare calitate și specialiști adevărați, dar din nefericire componența actualului guvern nu este expresia PSD-ului și nu reprezintă nivelul și capacitatea profesioniștilor din partidul nostru. 
Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz. Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră, dragi colegi, nici PSD-ul, nici România. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este în regulă. 
În acest moment dăm motive și ocazii gratuite opoziției și adversarilor noștri politici să ne atace și, ce este și mai dureros, dăm motive solide poporului să se alieze cu adversarii noștri politici și să se ridice împotriva noastră.
Este momentul să ne trezim și să luăm în serios responsabilitatea majoră pe care ne-a încredințat-o poporul: SĂ GUVERNĂM ȚARA. Dar, pentru a atinge acest obiectiv, noi cei din PSD trebuie să facem urgent două lucruri: 
1. Să venim în cel mai scurt timp cu un Prim-ministru și un guvern PSD de super profesioniști și să guvernăm țara, iar partidul are suficienți specialiști pentru un asemenea guvern. 
2. Pentru binele României și pentru binele PSD-ului, președintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate și maturitate și să facă un act de mare curaj și demnitate politică și să se retragă din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le știm cu toții și nu le voi expune acum.
Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru, iar în locul unui guvern PSD de profesioniști, pe care am putea să îl avem, ne vom trezi iar cu un guvern de amatori, cum am mai avut, iar țara, în an de Centenar, se va duce și ea înspre prăpastie, spre disperarea noastră și bucuria multora care nu ne vor puternici, uniți și consolidați în slujba României.
Dragi colegi PSD-iști de bună credință, bine intenționați, responsabili și iubitori de țară și de neam, ACUM este momentul testului nostru de maturitate! 
Avem obligația și datoria să lăsăm copiilor și copiilor copiilor noștri o țară frumoasă, prosperă, sigură, democratică și puternică. 
Dumnezeu să binecuvânteze România!"
Cu toată prețuirea,
Ecaterina Andronescu


Adauga comentariu