(FOTO și VIDEO) George Rotaru, liderul Hawks of Romania: ”Ne antrenăm mai mult la evoluții solo”

Cea de-a opta ediție a festivalului de zbor Hangariada i-a avut în luna mai în prim plan pe piloții de acrobație de la Hawks of Romania, echipa ce cucerește an de an noi titluri mondiale.

Liderul echipei, George Rotaru, care este și director general al Aeroclubului României, a vorbit pentru Știri de Iași, despre Hangariada 2018, despre cum în anul în care România împlinește 100 de ani vom avea și primul campionat mondial de acrobație la Ploiești, precum și despre tinerii care-și doresc să zboare.

”Am venit astăzi aici pentru a sprijini acest eveniment frumos, Hangariada. Este un eveniment care a crescut frumos și ne bucurăm să fim aici, pentru că am văzut că sunt foarte mulți oameni, mai ales copii, care se bucură și ei de aceste avioane colorate, de parașutiști, de planoare”, a declarat George Rotaru.

Au avut un show aviatic de excepție în această zi, însă George Rotaru spune că, în ultima perioadă, cele mai multe antrenamente vizează evoluțiile solo, în pregătirea Campionatului Mondial de Acrobație.

”Legat de antrenament, nu am avut nevoie de mult antrenament pentru numărul acesta, pentru că zburăm împreună de nouă ani de zile în această formație. Ne antrenăm mai mult la evoluții solo, pentru că anul acesta vom avea un campionat mondial de acrobație în România, la Strejnic, la Ploiești, în perioada 15-25 august. E un prilej pentru noi să sărbătorim Centenarul. Pentru Campionatul Mondial de Acrobație ne antrenăm aproape în fiecare weekend, minim două ieșiri de acrobație fiecare. Sunt evoluții intense, cu suprasarcini mari”, mai spune pilotul.

Anul acesta, în mai, George Rotaru a împlinit 20 de ani de când zboară. A început devreme, la 16 ani, și ne spune că își dorește ca tot mai mulți tineri să îmbrățișeze un sport atât de frumos.

”Vrem să atragem mai mulți tineri către acest sport, fiind gratuit. Noi primim bugetul de la Ministerul Transporturilor, iar anual se înscriu aproximativ 2000 de tineri. Până în toamnă își obțin licența câteva sute de tineri”, precizează George Rotaru.

Showul aviatic din luna mai, de la Iași, îl puteți urmări mai jos:

Adauga comentariu