Gorj - cifrele ultimelor alegeri parlamentare

Votul este cea mai la îndemână și cea mai eficace "armă" pe care românii ar trebui să o folosească atunci când este momentul. Numai că, datele statistice ale ultimului exercițiu electoral general arată că românii  nu par a fi interesați de cei ce ajung în Parlamentul României. Cifrele ultimelor alegeri parlamentare arată proporțiile indiferenței. Potrivit datelor furnizate de Biroului Electoral de Circumscripție nr. 20 Gorj, la ultimele alegeri parlamentare din decembrie 2016, doar 41,67 % dintre cetățenii cu drept de vot din județul Gorj s-au prezentat la urne pentru a-și exprima opțiunile electorale. Astfel, dintr-un total de 302.599 de cetățeni cu drept de vot, la urne s-au prezentat doar 126.080 de votanți. Nici la nivel național lucrurile nu au stat mai bine. Dintr-un total de 18.403.044 de alegători prevăzuți pe listele electorale, la urne s-au prezentat mai puțin de jumătate, însumând o prezență de 39,49 %.

În ceea ce privește repartizarea mandatelor, la nivelul județului Gorj, PSD le-a obținut pe cele mai multe. 4 de deputat și unul de senator. PNL a prins un mandat de deputat, iar ALDE unul de senator.

Între timp, doi dintre parlamentarii PSD, Victor Ponta și Alin Văcaru au părăsit tabăra social-democrată și s-au înscris în Pro România.

 


Adauga comentariu