Marcel Romanescu acuzat de concursuri trucate

Viceprimarul Adrian Tudor a ieșit astăzi la rampă cu acuzații grave la adresa primarului Marcel Romanescu. Vicele PSD-ist îl acuză pe edilul liberal că a scos la concurs un post „cu dedicație”. Mai exact, Direcția de Turism și Evenimente Culturale angajează un inspector, clasa I, debutant, absolvent al facultății de Educație Fizică și Sport. Tudor spune că anunțul se pliază fix pe unicul candidat înscris până acum, respectiv Adrian Sichitiu, apropiat și consătean al primarului.

„Răspund de activitatea acestei direcții și nu am fost întrebat, nu am fost consultat vizazi de angajarea unei persoane care să fie absolventă de studii în domeniul sportului. Directorul direcției respective nu a ieșit cu vreun material că ar avea nevoie de un astfel de angajat. În cadrul acestei direcții nevoile sunt altele. Avem nevoie să întărim echipa de promovare în domeniul turismului, avem nevoie de oameni care pot să organizeze evenimentele din agenda de programe a primăriei, nu doar de evenimente sportive. Rămânea să ceară și condiția de înălțime și vecinul domnului primar se încadra perfect cerințelor de concurs. Este vorba despre domnul Adrian Sichitiu. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Domnul primar trebuia să ofere șansa mai multor tineri să participe la concurs, nu doar celor cu aceste studii.a precizat AdrianTudor în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD. Adrian Tudor a amenințat că în cazul în care concursul nu va fi suspendat, va cere anularea acestuia la instanța de Contencios Administrativ.

În replică, Marcel Romanescu a recunoscut că îl cunoaște pe cel care candidează pentru acest post, dar că nu are nicio legătură cu faptul că domnul Adrian Sichitiu participă la concurs.

„Posturile în primăria Târgu Jiu nu sunt pregătite pentru nimeni, cel puțin de când sunt eu primar. Au fost foarte multe surprize, surprize pe care le-a acceptat pentru că sunt de părere că toate concursurile au fost organizate corect. Și, da, îl cunosc pe domnul Sichitiu așa cum îi cunosc pe majoritatea localnici din satul Rugi și am o relație de amiciție așa cum o am cu toți consătenii mei. Am scos la concurs acest post pentru că am avut foarte multe evenimente sportive și nu am avut oameni pregătiți în acest domeniu. Ăsta a fost motivul pentru care cerințele postului au fost acelea ca viitorii candidați să fie aboslvenți de studii superioare în domeniul sportiv.a fost răspunsul primarului.

 

Postul a fost scos la concurs în data de 14 august, iar întreaga procedură de înscriere ar trebui să se încheie în data de 3 septembrie.

Adauga comentariu