A pariat pe rețetele vechi de prăjituri și a dat lovitura! Povestea Atelierului cu Dulciuri

Pe o piață a cofetăriilor aproape saturată, Simona Jugrăvescu a avut, totuși, curajul să pornească o afacere cu prăjituri. Și nu oricum. Prin readucerea în atenție a celor mai vechi rețete de prăjituri. Afacerista spune că cel mai mult a motivat-o gândul că nu poate să mănânce o prjitură asemenătoarea cu cele care se găseau pe vremuri în cofetării, prăjituri în care se puneau doar ingrediente naturale. În plus, spiritul antreprenorial moștenit de la părinți a întregit rețeta succesului. Așa a luat naștere Atelierul cu Dulciuri.

Mă descumpănea gândul că la Târgu Jiu nu găsesc un loc unde să mănânc o prăjitură autentică, fără prea mult zahăr, fără aditivi, fără conservanți. Și atunci m-am gândit la acest business. Desigur că la început a fost greu, a fost greu să schimbăm mentalitățile, a fost greu să conving oamenii că prăjiturile mele sunt naturale, pentru că toți cofetarii spun asta. Dar cine a gustat dintr-o prăjitură de la noi a înțeles acest lucru. Noi nu folosim arome sintetice. Dacă prăjitura are gust de citrice, atunci sigur acolo este portocală și lămâie. Folosim lapte, frișcă, brânză și ouă proaspete, cele mai multe achiziționate de la producători mici. Noi ne diferențiem de restul prin faptul că ușile laboratorului meu sunt dechise pentru oricine vrea să vadă ce se pune în prăjituri.” a spus Simona Jugrăvescu.


Buzduganul și Pompadour-ul cele mai vechi rețete

Rețetele mele sunt rețete vechi, unele din anii 1961 – 1970. Cele mai vechi, Buzduganul și Pompaduor-ul. Pe lângă acestea, avem clasicele Amandine, Eclare, Savarine, Indiene, Caraiman, Doboș, Marchiza, Boema, 1001 de nopți, saleuri, paleuri sau bezele cu migdale. Trei luni de zile am lucrat cu ușile închise, timp în care am stricat ingrediente până am refăcut vechile rețete. Dar a meritat. Apoi am lucrat pe bază de comenzi, iar de două săptămâni am deschis o cofetărie în apropiere de Piața Mică. De atunci abia facem față. Oamenii au aflat imediat, iar cererea de prăjituri este fantastică. Când am deschis, nici nu am făcut reclamă, nici măcar un balon la ușă, nu am pus, dar vestea s-a dus repede. ” a mai spus afacerista.

Simona Jugrăvescu mai spune că succesul nu i se cuvine pe deplin și întreaga reușită o împarte cu angajații, pe care încearcă să îi motiveze cât mai bine pentru a fi cât mai performanți. 

La Atelierul cu Dulciuri o prăjitură costă între 3 și 6 lei, iar un cozonac însiropat, frământat manual și în care se pune nucă naturală și cele mai proaspete ingrediente costă 18 lei. În plus, pe lângă prăjituri, aici se găsesc cele mai bune produse de patiserie dar și cea mai bună înghețată, toate preparate de un expert italian.

 

 

Adauga comentariu