Șefii CJ Gorj, "speriați" cu DNA-ul

Consilierul județean Gheorghe Grivei le-a arătat „pisica” șefilor Consiliului Județean Gorj, nemulțumit de răspunsurile primite de la aparatul de specialitate al președintelui Cosmin Popescu. Mai exact, liberalul Gheorghe Grivei a dorit să primească un raport al activității reprezentanților Consiliului Județean care au făcut deplasări externe. Solicitarea a fost făcută în urmă cu o lună, iar răspunsul primit la ultima ședință ordinară s-a rezumat la o informare, fără prea multe explicații.

Gheorghe Grivei spune că potrivit legii, membrii delegațiilor externe au obligația ca în cel mult 45 de zile de la vizita făcută în afara țării, dar nu mai târziu de prima ședință ordinară a Consiliului Județean, să prezinte un raport detaliat la deplasării. În caz contrar, costurile deplasării urmând a fi imputate.

Nemulțumirea liberalului a plecat de la faptul că anul trecut, vicepreșdinții CJ Gorj Gheorghe Nichifor și Ninel Muja, alături de Ovidiu Popescu, consilierul personal al președintelui CJ Gorj au participat la Festivalul Cafelei din Vietnam, deplasare ce nu s-ar fi justificat și care nu ar aduce niciun beneficiu județului Gorj. În plus, delegația formată din cei trei reprezentanți ai Consiliului Județean ar fi stat în Vietnam mai mult decât era prevăzut inițial. 

„În conformitate cu prevederile legii nr. 393/ 2004, art. 44, am solicitat conducerii CJ Gorj o situație cu deplasările ce au avut loc anul tecut și anul acesta. Legea prevede ca toți consilierii care fac deplasări trebuie să întocmească un raport cu tot ce au făcut pe unde au fost, în caz contrar ar trebui să suporte costurile deplasărilor. Eu i-am spus domnului președinte că nu mă interesează dacă respetă legea sau nu, pentru că sunt instituții care să cerceteze și să spună dacă s-a respectat legea. Pe mine mă interesează cine a fost plecat și ce a făcut acolo, iar informarea pe care mi-au transmis-o nu mă mulțumește.” a spus liberalul.

Grivei mai spune că, în plus, Ovidiu Popescu, consilier al președintelui, a fost nelipsit la cele mai multe dintre deplasări, lucru pe care liberalul îl vede inoportun. Popescu s-ar afla și într-un conflict de interese, spune Gheorghe Grivei.
 „ Domnul Ovidiu Popescu este și consilier al președintelui, dar și angajat cu o jumătate de normă la Asociația ”Acasă la Brâncuși”, asociație la care cotizeazează consistent și Consiliul Județean. Eu consider că din acest punct de vedere există un conflict de interese și am cerut conducerii CJ Gorj să facă o analiză.” a încheiat consilierul liberal.

Potrivit informării privind deplasările externe efectuate în perioada 2017-2018, reprezentanții CJ Gorj au efectuat 8 vizite externe, toat cu scopul de a promova județul. 
 
Cea mai costisitoare deplasare  fost cea în Republica Socialistă Vietnam, la Festivalul Cafelei, deplasare pentru care s-a plătit suma de 15.536,25, reprezentând diurna externă și transportul cu avionul. Din delegație au făcut parte cei doi vicepreședinți, Gheorghe Nichifor și Ninel Muja, dar și Ovidiu Popescu, consilierul personal al lui Cosmin Popescu. 

Șefii județului, alături de unii angajați, s-au mai plimbat prin Scoția, Italia, Serbia, Republica Moldova, Italia și Spania. Costul acestor deplasări s-a ridicat la suma de 23.138  de lei.
 

Adauga comentariu