Teoretic, apa distribuită de Aparegio e bună de băut. Practic, la robinet curge nămol. Autoritățile spun că situația este sub control

 

Tot mai mulți locuitori ai județului Gorj se plâng de calitatea apei distribuită de  Aparegio, unicul operator de apă-canal de la noi din județ. Nemulțumirea oamenilor este cu atât mai mare cu cât și prețul metrului cub de apă a fost majorat de curând, ajungând la unul dintre cele mai mari prețuri din țară.

La Rovinari, de pildă, o localnică a postat un filmuleț dar și mai multe fotografii cu lichidul maroniu ce curgea la chiuveta din bucătărie. Într-un scurt mesaj adresat conducerii Aparegio, femeia întrabă dacă trebuie să plătească acea apă.

 

"Domnule director de la Aparegio azi ați scăpat iar porcii in apa potabilă de la Rovinari? Luna asta vreți sa vă și plătesc apa? Cred că în cel mai scurt timp vă voi obligă să consumați dumneavoastră această" apă potabilă"!" a scris Alina Barbonie pe pagina sa de facebook.

 

 

Și la Novaci, locuitorii platesc apă potabilă, dar primesc, adesea apă tulbure. Radu Miruță, localnic din Novaci a reacționat pe facebook cerând explicații.

 

“Pe factura de la Aparegio scrie apă potabilă, însă la robinet curge apă colorată. Toate acestea într-o zonă de munte unde apele cristaline ale izvoarelor sunt adesea contaminate cu dejecțiile canalizării de la Rânca. Oare, pentru câte gospodării a intermediat primăria Novaci recuperarea banilor plătiți pentru apa nepotabilă?” se întreabă novăceanul pe pagina sa de socializare.

Sesizări și plângeri au venit și din localitățile Lelești sau Runcu, însă oamenii au așteptat răsunsuri în zadar.

Întrebați despre această situație, reprezentanții Aparegio au uitat să răspundă unei întrebări cât se poate de simplă. Ce s-a întâmplat în localitățile unde oamenii au sesizat problemele?

La rândul lor, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au anunțat că lunar se fac măsurători ale calității apei și nu au fost probleme. Culmea, eșantioanele de apă supuse analizelor de laborator nu sunt prelelvate de vreo autortiate, ci sunt aduse chiar de către distribuitorul de apă, condiții în care poți avea suspiciunea că apa ar putea proveni de oriunde altundeva.

„Operatorul are obligația de efectua analize la toate punctele de distribuție. Lunar se fac analize ale calității apei și până acum nu au fost înregistrate probleme. Nici îmbolnăviri în rândul populației nu au fost semnalate în urma consumului de apă de la rețeaua de alimentare.” a precizat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

 

Adauga comentariu