Transport local gratuit pentru elevii din Târgu Jiu. Cine sunt beneficiarii

Un număr de 102 legitimații pentru deplasarea gratuită cu mijloacele de transport în comun pe raza Municipiului Târgu Jiu pe durata anului școlar 2018-2019 urmează să fie distribuite elevilor care beneficiază de protecție specială în cadrul DGASPC Gorj. Același tip de legitimații vor fi împărțite și elevilor din cadrul Asociației „Copiii noștri de pretutindeni” Târgu Jiu după ce, consilierii municipali au adoptat o hotărâre de consiliu inițiată de primarul Marcel Romanescu.

 

Promisiuni de gratuități și pentru alți elevi

 

În primăvara acestui an, Romanescu promisese transport gratuit pentru toți elevii claselor I-IV din Târgu Jiu. Măsura a fost anunțată după ce, în plină iarnă, la minus 20 de grade celsius, o fetiță a fost dată jos dintr-un mijloc de transport pentru că nu ar fi avut bilet. Verificările ulterioare au arătat că minora cumpărase bilet de la șofer, dar acesta a „uitat” să elibereze tichetul de călătorie.

 

După ședința de consiliu local de ieri, primarului i-a fost reamintită promisiunea. Romanescu a spus că nu a uitat de promisiune, doar că bugetul pentru acest an fusese fundamentat și, drept urmare, măsura urmează să intre în vigoare de anul viitor.

 

La momentul la care am făcut declarațiile știam bine ce spun, știam ce îmi asum. Doar că bugetul era deja fundamentat, bugetul era votat. Nu poți să diminuezi veniturile de pe un buget pe anul în curs. Urmează ca pentru anul viitor să avem în vedere și acest aspect. Oricum va trebui să transmitem o adresă la Transloc prin care să ni se comunice care ar fi efortul bugetar pentru ca noi să îi subvenționăm. Apoi, mai rămâne să primesc și sprijinul majorității din consiliul local pentru a trece proiectul de hotărâre.” a spus Romanescu.

 

Peste 60 la sută dintre călători beneficiază de reduceri sau gratuități

 

Potrivit reprezentanților Transloc S.A, cei mai mulți dintre călătorii care circulă cu mijloacele de transport în comun beneficiază de reduceri. Astfel, pensionarii de până la 70 de ani beneficază de 16 călătorii gratuite în fiecare lună, în timp ce pensionarii de peste 70 de ani beneficiază de 60 de călătorii gratuite lunar. În același timp, toți elevii beneficiază de o reducere de 50% la abonamentul lunar.

 

Operatorul de transport local, Transloc S.A, subvenționat de primărie cu 6 milioane de lei pe an

 

Potrivit ultimelor date financiare aferente primei jumătăți a acestui an, la data de 30.06.2018, subvenția de exploatare aferantă cifrei de afaceri a fost de 3.033.569 lei, în creștere cu aproximativ 709.617 lei față de aceeași parioadă a anului trecut. Cea mai mare pondere a cheltuililor o reprezintă cheltuielile cu personalul, respectiv 2.785.341 lei.

 

În tot acest timp,Transloc se „târăștecu 15 troleibuze și 22 de autobuze, cele mai multe „cârpite” și cu o vechime de peste 20 de ani.

 

Adauga comentariu