(VIDEO) Peluza Sud 97 a răsunat seara trecută. FC U Craiova 1948 a învins-o la penalty-uri pe ACS Viitorul Pandurii Tîrgu Jiu. Vezi aici cele mai importante faze ale meciului.

Echipa lui Mititelu din Bănie a reușit să se impună, în Cupa României, în fața adversarei din Târgu Jiu, după o partidă în care s-a ajuns la penalty-uri.

“Nu suntem nici primii, nici ultimii care depăseșc echipe din ligă secundă în cupă. Tocmai de accea este frumoasă cupa. Au jucat bine astăzi, s-au mobilizat, și-au dorit victoria. Au fost 120 de minute, nu au fost obișnuiți cu un astfel de ritm, de 120 de minute. Ne dorim să capete omogenitate în campionat”,  declară Marcel Pușcaș, președintele FC U Craiova 1948.

“Eu sunt mulțumit de jocul prestat. Prima repriză a fost la discreția noastră, am marca, puteam să mai marcă. Au avut și ei o perioadă bună, în cea de-a doua repriză. Am jucat sâmbătă cu Lipova și era logic că oboseala se va resimți”, declară, la finalul partidei, Eugen Trică.

“Suntem foarte bucuroși. A fost un meci foarte frumos. Așa ne place nouă, oltenilor, să ținem suporterii în suspans: de aceea am ajuns la prelungiri. Important e că ne-am calificat mai departe. Dedicăm această vitorie domnului Adrian Mititelu și suporterilor noștri.”, spune Ovidiu Dănănae, în urma partidei.

După o pauză îndelungată, fotbaliștii echipei doljene au avut parte și de susținerea suporterilor. Peluza Sud 97 a fost prezentă în tribune, pentru prima dată de când alb-albaștrii joacă, de la revenire, la Severin. Nu au lipsit nici nemulțumirile și injuriile la adresa lui Adrian Mititelu și a Olguței Vasilescu. Fanii își doresc disputarea meciiurilor pe teren propriu, la Craiova.

Deși șansa a fost de partea echipei doljene, iar tabela de marcat a arătat, la finalul partidei, scorul de 8-7 pentru Craiova, în urma loviturilor de departajare, cei de la Pandurii au plecat cu experiența unui meci în plus de cupă.

“A fost un joc plăcut ochiului, cu un angajament de ambele părți. În repriza a doua am făcut un joc bun. Am tras niște concluzii: vor apărea, în campionat, jucătorii în primii 11. E foatrte greu să jucăm din trei în trei zile. Faptul că am ajuns la penalty-uri ne dezavantajează și pe noi și pe Craiova, din punct de vedere fizic.”, declară Cristian Lupuț antrenorul celor de la Viitorul Pandurii.

“Ne-am fi dorit foarte mult să continuăm în Cupa României. Astăzi, la penalty-uri, șansa nu a ținut cu noi. Ne-am fi dorit să avansăm în cupă.”, spune, la rândul lui, Victoraș Astafei, jucător al Viitorului Pandurii.

În timp ce doljenii își doresc cu ardoare revenirea echipei din Bănie acasă, Mehedințiul, deși are un stadion la standarde, nu are o echipă care să îl folosească.

 

 

Adauga comentariu